Vriendenschaar is kampioen. (Foto: Wim v.d. Pijl)
Vriendenschaar is kampioen. (Foto: Wim v.d. Pijl) (Foto: Wim v.d. Pijl)

Vriendenschaar is kampioen!

  Sport

Hardinxveld-Giessendam - Nadat eerder op de middag plaatsgenoot HKC kampioen was geworden, zorgde Vriendenschaar voor een uniek stukje korfbalgeschiedenis door op dezelfde dag ook kampioen te worden, waardoor Hardinxveld-Giessendam twee korfbalkampioenen op één dag kreeg.

 Vriendenschaar speelde in Eindhoven tegen concurrent Rust Roest en nam na een moeizaam begin halverwege de 1e helft voor de eerste keer een voorsprong (6-7) die het in de loop van de wedstrijd niet meer zou weggeven. In de 1e helft werd de voorsprong niet groter als 2 en werd de rust bereikt met een 13-15 voorsprong. Direct na de theepauze verdubbelde het CABholland team de voorsprong naar 4 en die zou onder aanvoering van topscorer Christian Brouwer (10 x) steeds worden gehandhaafd. Met de ruim 180 supporters die waren meegereisd, werd de uiteindelijke overwinning van 21-23 en het kampioenschap uitbundig gevierd.

Huldiging

Vriendenschaar is na 4 jaar ook in de zaal weer terug op het landelijk niveau in de overgangsklasse en zal aanstaande zaterdag voor de laatste wedstrijd tegen Albatros (om 17.45 uur) worden gehuldigd in sporthal De Wielewaal.

Meer berichten