Karin Kraaijeveld werd voorafgaande aan de wedstrijd gehuldigd en benoemt tot official van verdienste door de KNZB vanwege haar vele fungeren de afgelopen jaren. (Foto: pr)
Karin Kraaijeveld werd voorafgaande aan de wedstrijd gehuldigd en benoemt tot official van verdienste door de KNZB vanwege haar vele fungeren de afgelopen jaren. (Foto: pr) (Foto: )

Zwemselectie DWF tweede in Nationale Zwemcompetitie

  Sport

Sliedrecht - Lange tijd bleef het spannend in poule C Regio West van de Nationale Zwemcompetitie. De strijd om het kampioenschap, en dus ook de promotie naar poule B ging tussen de zwemselectie van DWF en het tweede team van zwemvereniging ZVL-1886 uit Leiden. Helaas voor DWF bleek ZVL-1886 uiteindelijk toch over een te sterke ploeg te beschikken, waardoor DWF tweede is geworden in poule C en het komend seizoen dus ook in deze poule uit zal komen.

De laatste wedstrijd van de Nationale Zwemcompetitie voor DWF vond plaats op zaterdag 23 maart in eigen bad (Bronbad de Lockhorst, Sliedrecht). De zwemmers van DWF hebben alles op alles gezet om de achterstand op ZVL-1886 nog goed te maken. Dit heeft geresulteerd in 17 persoonlijke records (PR's) en 19 medailles. Dit aantal medailles is verrassend te noemen, aangezien DWF in deze wedstrijd zwom tegen enkel verenigingen uit de A en B klasse.

Walter Bot was degene bij DWF die het meeste reden had tot lachen. Hij wist tijdens zijn eerste race van de dag op de 100 meter rugcrawl zowel zijn tussentijd op de 50 meter, als zijn eindtijd op de 100 meter te verbeteren. Dit bleek ook nog eens voldoende te zijn voor een tweede plaats. Daarnaast wist hij op de 100 meter vrije slag weer een stukje dichter bij de magische grens van 1 minuut te komen. Met een tijd van 1:01:21 wist hij zijn huidige PR te verbeteren met ruim 2 seconden.

Ook Amy Ambachtsheer mag terugkijken op een goede wedstrijd. Zij wist op beide races van die dag een PR te verbeteren. Haar PR op de 50 meter vlinderslag was een opvallende, aangezien zij daar 6 seconden sneller was dan haar oude PR. Ook Vera van Houwelingen mocht twee PR's bijschrijven. Op zowel de 50 meter vrije slag, als de 50 meter schoolslag wist zij haar oude PR te verbeteren.

Er waren verder PR's voor Kim Hogendoorn (1x), Puck Hogendoorn (1x), Thijs Militie (1x), Jan Willem Nederveen (1x), Lisa Nederveen (2x), Sanne Nederveen (1x), Jelle van Tuijl (1x), Luc Veul (1x) en Liz Bijkerk (1x).

Er waren medailles voor Kim Hogendoorn (2x 1e), Puck Hogendoorn (2e), Thijs Militie (2x 1e), Chemene de Klein (3e), Lisa Nederveen (1e en 2e), Sanne Nederveen (2e en 3e), Jelle van Tuijl (2x 1e), Luc Veul (2x 3e), Liz Bijkerk (3e), Silas van Bekkum (3e), Kim van Tuijl (3e) en Debby Kraaijeveld (1e).

Er was niet alleen prijs voor de zwemmers. Ook DWF-official Karin Kraaijeveld viel in de prijzen. Zij werd voorafgaande aan de wedstrijd gehuldigd en benoemt tot official van verdienste door de KNZB vanwege haar vele fungeren de afgelopen jaren (zie foto).

De eerstvolgende wedstrijd voor de zwemselectie van DWF is op zaterdag 30 maart. In Papendrecht zal dan de laatste wedstrijd van de Regio West Competitie gezwommen worden.

Meer berichten