Wiek en Bastiaan geloven nog steeds in een toekomstbestendige vereniging.
Wiek en Bastiaan geloven nog steeds in een toekomstbestendige vereniging. (Foto: Yvonne Vogel)

'Padel is in opmars; SLTC is er klaar voor'

  Sport

Sliedrecht - Het gaat mondjesmaat iets beter met SLTC. De open dag leverde vorige maand twee nieuwe leden op en de zomerabonnementen lopen, net als de bedrijfsabonnementen, best aardig. "Het is niet zo dat het ledenaantal gigantisch is toegenomen, maar er zit wel wat groei in. Dat is bemoedigend. Ook merken wij dat padel langzaamaan iets populairder wordt in Sliedrecht. Het online reserveringssysteem voor de baan weten steeds meer mensen te vinden. Voor 20 euro is het mogelijk deze een uur te huren. Gedeeld door vier personen is dat voor velen goed te doen. Heb je zelf geen materialen? Dan is dit voor 10 euro per gezelschap bij te huren."

Door Yvonne Vogel

Bijna anderhalf jaar geleden werd de padelbaan aangelegd bij SLTC, de eerste in de regio. Het werd gezien als een reddingsboei voor de tennisvereniging, die daarmee het aanbod vergrootte. "We hadden vooraf goed onderzoek verricht. Padel is enorm in opkomst. In Spanje is het, na voetbal, al de tweede sport van het land. In Nederland wint het ook flink aan populariteit." Toch bleef de animo in Sliedrecht in eerste instantie achter. "Een goede verklaring heb ik daar niet voor. Ik heb uitvoerig contact gehad met voorzitters van andere tennisverenigingen met een padelbaan en die gaven allemaal aan dat dit zorgde voor een toename van het ledenaantal." Hier komt het allemaal wat later op gang. "Maar ik heb het idee dat het iets drukker wordt op de baan. Niet-leden reserveren dus weleens online en sommige leden worden nu ook iets nieuwsgieriger. Tijdens onze open dag was de opkomst niet heel hoog, maar degenen die er waren en een potje padel speelden reageerden wel enthousiast."

En dat is precies de bedoeling. Tennis, beachtennis en padel: met een abonnement bij SLTC kun je al naar gelang variëren tussen deze sporten. Ook bij de afname van een zomerabonnement. "Dat is weer iets nieuws uit onze koker. Omdat de meeste sportverenigingen de deuren sluiten gedurende de zomermaanden, bieden wij graag een alternatief. Want de zomer is juist bij uitstek het seizoen om lekker een potje te tennissen of padel te spelen. Er zijn bijvoorbeeld al twee mensen zomerlid geworden, die de rest van het jaar korfballen bij Merwede. Deze maanden bieden wij ze bij SLTC een mooi alternatief. Maar ook voor wie gewoon wil kennismaken met tennis en de vereniging, is het uiteraard mogelijk een zomerabonnement af te sluiten. Voor 50 euro mag je zo vaak komen als je wil, tot en met 31 augustus."

Wiek hoopt uiteraard dat zo'n kennismaking zo goed bevalt, dat mensen permanent lid worden. "We werken ook alweer een tijd samen met Bastiaan van Bas-ta Tennis Academy. Dat zorgt ook voor meer reuring op de banen. Tijdens de open dag gaf Bastiaan ook een clinic. Die viel in de smaak. Al met al maken we stapjes. Er moeten alleen nog meer stapjes bij om het voortbestaan van SLTC veilig te kunnen stellen. Dat verdient de vereniging. De accommodatie is op orde, de banen liggen er geweldig bij en tennis en padel zijn leuk en laagdrempelig om te beoefenen." Wiek zou nog altijd graag met de accommodatie direct naast de voetbal zitten. "Nu zit er nog wat ruimte tussen ons en VV Sliedrecht. Op een andere (nieuwbouw)locatie zou het ideale scenario zijn om meer een eenheid te vormen. Als voetballers rond hun 35ste/40ste stoppen, is dat een ideale leeftijd om te gaan tennissen. Trek je zichtbaar meer samen op, dan is die drempel veel lager."

SLTC heeft geen jeugd. "Dat maakt ons qua gemiddelde leeftijd misschien wel de oudste tennisvereniging van het land. Heb je een lid van 70 jaar en een lid van 10 jaar, dan is de gemiddelde leeftijd 40 jaar. Maar met 70 jaar en 50 jaar kom je uit op 60 jaar. Dat is hoe het is. Bij ons kan iedereen in ieder geval vitaal blijven."

Meer berichten