Ramon van der Griend verdedigt zich met een pistool, één van de onderdelen van het examen. (Foto: Jeroen Verbueken)
Ramon van der Griend verdedigt zich met een pistool, één van de onderdelen van het examen. (Foto: Jeroen Verbueken) (Fotopersburo Busink ©)

Zwarte band Krav Maga is binnen na hard werken

  Sport

Sliedrecht/dordrecht - Er ging een pittig traject en loodzwaar examen aan vooraf, maar sinds donderdagavond heeft Ramon van de Griend hem dan toch echt: de zwarte band in Krav Maga. De Sliedrechter zette daarmee een prestatie van formaat neer.

Volgens sportschoolhouder Timo Hennekes ging Ramon afgelopen week bij sportschool RetZef, samen met Luciën Pelt en Sjoerd Slurink, als eerste in Nederland op voor de zwarte band. En dat zag er spectaculair uit. Er werd bij het examen gevochten met zwaarden, stokken, messen en pistolen. Ook moesten de examenkandidaten de Circle of Fear doorstaan, waarbij een grote groep leerlingen de examenkandidaten aanvalt met alle vormen van geweld.

Na afloop was Ramon moe, maar voldaan. Hij kreeg namelijk de band, inclusief oorkonde, uitgereikt. "Het was superleuk, maar ook enorm zwaar. Dit is een mooie beloning voor al het harde werken."

Ook Luciën en Sjoerd wisten de begeerde band te behalen. Een unieke prestatie in Nederland. Krav Maga is een Israëlisch zelfverdedigingsysteem en staat bekend om zijn eenvoud en effectiviteit. Het systeem is dus geschikt voor iedereen: jong, oud, man, vrouw, groot, klein. Bij RetZef werkt een gevarieerde groep wekelijks aan het beter worden in Krav Maga. Waarbij drie leden dus het absolute summum behaalden.

Meer berichten