Het was weer druk in De Havik. (Foto: Privé)
Het was weer druk in De Havik. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Vakantietoernooi : Jurgen de Haan nu al winnaar Groep 2

  Sport

Na de vijfde avond van het vakantietoernooi van Schaakvereniging Sliedrecht is 1 winnaar bekend.

SLIEDRECHT - In Groep 2 is Jurgen de Haan niet meer in te halen door de concurrentie en is de Sliedrechtse schaker zeker van de hoofdprijs in deze groep. Ook in Groep 1 is inmiddels zeker dat er een Sliedrechtse winnaar gaat komen en het zal voor het eerst zijn dat er een speler van Sliedrecht het toernooi wint, de afgelopen 3 jaar was dit steeds iemand van een andere vereniging. De strijd zal gaan tussen Niels Mijnster, Arjan van der Leij, WIllliam Gijsen en Willem Barendswaard.

Inmiddels hebben al meer dan 90 individuele spelers dit jaar aan het vakantietoernooi meegedaan. Voor sommige schakers was dit 1 partij of 1 avond, anderen speelden alle avonden en ronden. Zoals al gezegd, het gaat spannend worden in de laatste ronden. In Groep 1 was het rustig op deze avond. Veel spelers kozen een andere voorbereiding voor de laatste speelavond.

Er zijn veel internationale schaaktoernooien en deze week speelde een aantal spelers uit deze groep niet onverdienstelijk in Vlissingen. Aan kop gaat dus Niels Mijnster die deze avond ontbrak, maar op de laatste avond nog een goede avond moet schaken om die koppositie te houden. Een belangrijke confrontatie die er nog op het programma staat is de partij tussen Niels Mijnster en Arjan van der Leij. Aan remise hebben ze beiden niets, dus het zal een spannende partij gaan worden.

Ook Willem Barendswaard maakt nog kans op de titel, maar dan moeten de andere spelers echt wel wat laten liggen en zat Willem alles moeten winnen. In Groep 2 gaat de winst dus naar Jurgen de Haan en dat is wel verrassend te noemen, want vooraf aan deze avond stond Ron Melger nog ongeslagen aan de leiding. 2 verliespartijen en een remise zorgden echter voor het feit dat hij een stap naar achter moet gaan doen en nog even stevig aan de bak zal moeten gaan om een podiumplaats te bereiken. Er is nog een grote groep schakers die met een laatste goede avond ook nog op het podium kunnen komen. In Groep 3 gaat het voor de overwinning nog om 2 schakers.

Robin Tenhunen had een lastige avond met moeilijke partijen, maar scoorde uitstekend, terwijl achtervolger Martin de Witte 2 keer won (en verloor van Robin). Er zijn nog wel een aantal spelers die strijden om een podumplek, maar Robin en Martin kunnen zich beiden geen grote missers meer veroorloven. Het gaat weer ouderwets spannend worden op de laatste speelavond. Niet alleen voor de "toppers" maar uiteraard voor de rest ook. Schaakvereniging Sliedrecht staat bekend om het uitreiken van vele prijzen en dat zal dit jaar ook niet anders zijn. Dus voor vele schakers staat er nog wat te winnen. Instromen kan zelfs op de laatste avond nog. Niet meer voor prijzen, maar wel om lekker te komen schaken. Of je nu al wel aardig kunt schaken of bijna niet, iedereen is welkom. Na de laatste ronde is de prijsuitreiking.

Meer berichten