Dana Verheij (tweede van links) die haar KNSB-debuut maakte. (Foto: Privé)
Dana Verheij (tweede van links) die haar KNSB-debuut maakte. (Foto: Privé) (Foto: )

Jeugd aan kop in competitie Schaakvereniging Sliedrecht

  Sport

SLIEDRECHT - Na de derde ronde van de interne competitie van Schaakvereniging Sliedrecht staan twee jeugdspelers fier bovenaan. William Gijsen en Dana Verheij hebben beiden 100% score en laten veel geroutineerde schakers achter zich.

William Gijsen speelde een lange en moeilijke partij tegen Wout Boer, waar de kansen over en weer gingen. Pas in het verre eindspel wist Gijsen de stugge verdediging van Boer te breken en het punt binnen te halen. Dana Verheij wist in korte tijd tegenstander Johan van der Griend van het bord te spelen en blijft zo iedereen verbazen over haar sterke spel. Joost Stoker ging voortvarend van start tegen Jorik Klein en kwam steeds beter te staan. Het eindspel werd echter moeilijk en in een schier onmogelijke stelling gaf Stoker op. In de analyse bleek achter dat remise er zeker nog had ingezeten.

Pieter Blokland had nog een kou onder de leden en kon tegen Henk Prins geen Vuist maken, terwijl ook Luana Mensing een off-day had en  het punt aan Jurgen de Haan moest laten. Opnieuw wist een debutant knap te winnen in zijn eerst officiële schaakpartij. Khaled Klib strafte een foutje van Ferhat Erdogan af en pakt zo meteen zijn eerste punt mee. Sami Al-yassin en Mark van Hulst speelden een leuke partij, waarin Al-yassin aan het langste eind trok door met een vrijpion te veel druk op de stelling van de wedstrijdleider te zetten. A.s. donderdag wordt de 4e ronde gespeeld en speelt het 1e RSB team de thuiswedstrijd tegen Nieuwerkerk ad IJssel.

Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht is haar competitie in de derde klasse van de KNVB-competitie met een stunt begonnen. Mede dankzij een superdebuut van Dana Verheij werd favoriet Zuid Limburg 4 met 4,5-3,5 verslagen. Supertalent Dana zorgde voor de enige winstpartij in de spannende wedstrijd. Teamleider Kees van der Does miste in de openingswedstrijd twee belangrijke basisspelers maar zag de invallers Willem Kuiper en Dana Verheij uitstekend invallen. Vooral Dana deed van zich spreken door haar tegenstander vanaf het begin met aanvallende bedoelingen te bestrijden. dat leverde een pion op en in het resterende eindspel maakte zij korte metten met de Limburger.

Opvallend daarnaast was dat de overige partijen in remise eindigden. Vooral de gebroeders Mensing lieten zien de terechte kopmannen te zijn. Andrew kwam geen moment in gevaar met zijn met remise als terecht resultaat. Adrian ging er vol in en offerde al snel een stuk. Lang ging de strijd op en neer en in het resterende eindspel leek Adrian te gaan winnen, maar in tijdnood zag hij zijn tegenstander naar remise ontsnappen. Invaller Willem Kuiper speelde een sterke partij waarin hij lang de beste kansen leek te hebben. Helaas ontsnapte hier ook de tegenstander naar remise. Wim Hokken moet zijn topvorm nog krijgen, maar hoe hij zich vanuit mindere stelling naar remise knokte geeft vertrouwen dat die topvorm aanstaande is.

Kees Wessels speelde een evenwichtige partij, waarin de remise snel werd bereikt. Teunis den Rooijen liet zijn goede vorm zien. Hij sloeg de aanvallen van de tegenstander resoluut af en de remise was uiteindelijk een logische uitslag. Joost Stoker kende een saaie partij, waarbij het evenwicht nooit werd verbroken; remise dus. Zo startte de Sliedrechtse reserves het seizoen uitstekend. Na de promotie van vorig seizoen dus een geruststellend begin. Op naar Delft, waar op 2 november twee veldslagen tussen Sliedrecht en DSC plaats zullen vinden.

Meer berichten