Filiaalmanager Wim en medewerkster Bianca zien de HEMA steeds mooier worden. (Foto: Yvonne Vogel)
Filiaalmanager Wim en medewerkster Bianca zien de HEMA steeds mooier worden. (Foto: Yvonne Vogel) (Foto: )

Horecadeel HEMA vrijdag weer open!

  Verenigingen

Sliedrecht - Onlangs was HEMA Sliedrecht enkele weken gesloten in verband met een grootscheepse verbouwing. Bij de heropening was het vernieuwde winkelgedeelte af, maar werd er nog gewerkt aan de metamorfose van het horecagedeelte. Dat stuk is nu ook bijna klaar. Komende vrijdag om 8.30 uur kunnen klanten er weer terecht.

Door Yvonne Vogel

Het horecagedeelte zat voorheen centraal in de winkel, maar is in de nieuwe situatie verschoven naar de plek waar voorheen de bloemist en de telefoonwinkel zaten. Een bewuste keuze, volgens filiaalmanager Wim van den Dool. "Je kan er lekker naar buiten kijken, want er is vrij zicht op het plein. Dat is wel een pluspunt. Daarnaast is de algehele uitstraling wat eigentijdser en frisser. Het was een mooi moment voor een opknapbeurt, want het horecagedeelte in de zaak vóór de verbouwing zat er ook al weer een jaar of twaalf."

Het aanbod in het restaurant blijft vertrouwd, zo verzekert Van den Dool. "Wat de hardlopers zijn? Ten eerste het broodje Surinaamse kip. Die heb ik zelf de afgelopen tijd ook gemist," lacht de filiaalmanager. "Verslavend lekker, als je het mij vraagt. Ook de saucijzenbroodjes, hotdogs en de voordelig geprijsde ontbijtjes tussen 8.30 uur en 10.00 uur doen het altijd goed. Voor dat laatste zijn er zelfs klanten die elke dag langskomen. Maar op elk moment kun je in het horecagedeelte terecht tijdens onze openingstijden. Ook voor de lunch hebben we genoeg te bieden. Een gedeelte van de kaart wisselt gedurende het seizoen. Zo bieden we nu aspergesoep, maar zal dat in de winter bijvoorbeeld weer erwtensoep zijn." Een drankje is natuurlijk ook voorhanden. "We hebben er vanaf vrijdag enkele soorten Italiaanse koffie bijgekregen. Er is voor ieder wat wils." Ook als het gaat om gezond of minder gezond. "Onze tompoucen en rookworsten verdwijnen nooit, dat zit in het DNA van de HEMA. Op zijn tijd vinden velen het heerlijk om daarvan te genieten. Maar er zijn ook gezondere alternatieven. Je kan echt alle kanten op."

Klanten kunnen in ieder geval niet wachten, zo blijkt tijdens het gesprek met Van den Dool. Tot twee keer toe wordt nieuwsgierig naar de verbouwing van het horecagedeelte gekeken, met de vraag wanneer de boel opengaat. Vrijdag dus. Nog wel zonder terras, maar de kans is zeer groot dat daar op termijn verandering in komt. "Het is wel de bedoeling om buiten ook nog een gezellige plek te creëren. Het zou het mooiste zijn om dat in juli al te realiseren, maar het is nog even afwachten of dat lukt. Dat hangt van verschillende factoren af. Tot die tijd is het binnen in ieder geval ook goed toeven. We beschikken over airco in het horecagedeelte, dus dat houdt de boel lekker koel als de temperaturen buiten flink oplopen." Van den Dool heeft de afgelopen weken veel positieve reacties gekregen over de vernieuwde HEMA. "Ik hoor van klanten dat ze het ruimer vinden lijken en dat ze het als overzichtelijker ervaren. Een mooi compliment, als je het mij vraagt!"

Meer berichten